SkypeIn Nederland beschikbaar

SkypeIn Nederland - Klik voor grotere versie

Het heeft even geduurd, maar je kunt nu ook in Nederland een SkypeIn nummer aanschaffen (je moet inloggen om bij die pagina’s te komen).
Een SkypeIn nummer koppelt je Skype-account aan een ‘echt’ telefoonnummer zodat je ook voor mensen zonder Skype te bereiken bent.
Handig, maar niet erg goedkoop, het kost 57,50 euro per jaar om zo’n nummer te hebben. Dat was me net wat veel om ‘even’ te testen.
En dat is jammer, want er zitten (waarschijnlijk) een aantal voordelen aan ten opzichte van goedkopere alternatieven. Ten eerste heb je sowieso het voordeel dat Skype geografisch gebonden nummers uitlevert. Dat betekent dus dat als je in Eindhoven woont je een 040-nummer krijgt en geen 084. Zo’n 040-nummer kan door anderen meestal veel goedkoper gebeld worden, het zit bijvoorbeeld bij iPhone gebruikers met een t-Mobile abonnement wél in de bundel, terwijl 084 daar niet in zit.

Daarnaast had ik graag willen testen of je met SkypIn conference calls kon opzetten, d.w.z. dat er meerdere mensen tegelijkertijd naar jouw Skype-account kunnen bellen (terwijl je dat dan ook weer combineert met mensen die ook via Skype bellen). Dat zou 57,50 euro op jaarbasis (mits je regelmatig telefonisch overlegt) wel weer betaalbaar maken.

Een goedkoper alternatief (voor jou, niet voor de persoon die jou belt) is XOIP. Dat is voor de Skype-gebruiker gratis, maar voor de beller een stuk duurder omdat het een 084-nummer is met eigen tarief.

Zit je niet aan Skype vast, dan kun je ook kijken naar VOIP Prepaid telefoonnummer van budgetphone. Daar betaal je 10 euro per jaar voor een VOIP-nummer dat je aan je SIP-applicatie (bijvoorbeeld Fring op de iPhone of vergelijkbare software op je PC) kunt koppelen. Dan krijg je ook een lokaal (dus goedkoper te bellen) nummer. Maar dan niet in combinatie met Skype. Je betaalt er geen abonnement, na een jaar krijg je een nieuwe rekening, wil je het nummer niet meer, dan betaal je niet en vervalt het nummer automatisch.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties