Samen opmerkingen toevoegen aan Google Docs

Google Documents heeft weer een nieuwe uitbreiding gekregen. Het is nu mogelijk om ook notities in de kantlijn toe te voegen. En niet alleen dat, die notities worden, net als de rest van de tekst realtime gesynchroniseerd met de andere deelnemers die op dat moment in het document aan het werk zijn.
Het werkt heel snel en eenvoudig (d.w.z. je hoeft er niets speciaals voor te doen). Net als bij de tekst zou ik het echter wel handiger vinden als ik er voor kon kiezen om meteen, via verschillende achtergrondkleuren kon zien wie een bepaalde opmerking toegevoegd heeft. Ik begrijp dat dat een beetje moeilijk wordt omdat iedereen ook elkaars opmerkingen kan editen. Maar juist daar zou je er voor kunnen hebben kiezen om wat verschil aan te brengen. Waarom moet ik een opmerking van een ander kunnen editen als ik er ook een opmerking onder/bij kan zetten.
Hoe dan ook, het is een nuttige toevoeging die Google Docs weer wat completer maakt,
(getipte door: Official Google Docs Blog).

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem
10 jaren geleden

Zou dit dan mede het resultaat zijn van het overnemen van Etherpad?
Volgens mij zat het daar ook al in, maar dan wel met de door jou gewenste verschillende kleuren.
Als de feature maar genoeg gebruikt gaat worden ontwikkelen ze de functionaliteit vast wel verder en anders gaat gewoon de stekker er weer uit, zoals bij Wave…