Parrot AR.Drone Quadricopter


Hij was begin dit jaar al aangekondigd en als prototype getoond, maar ik begrijp dat hij nu ook al in de Nederlandse online winkels ligt (al is hij nu tijdelijk uitverkocht): de Parrot AR.Drone Quadricopter.
Het is een op afstand bestuurbare helikopter. Je bestuurt hem met je iPad, iPod Touch of iPhone via een draadloos netwerk dat door de helikopter zelf opgezet wordt. Dat betekent dat je hem ook buiten kunt gebruiken. Mooi is ook dat de helikopter beschikt over twee ingebouwde camera’s (voor en onder) die hun beeld draadloos doorsturen naar de iTouch. Helemaal cool zou natuurlijk zijn als je dat beeld dan weer live naar internet kon streamen, maar dat is vast iets voor een volgende versie.
Landen en opstijgen is gemakkelijk omdat het apparaat beschikt over een paar extra sensoren aan de onderkant die de hoogte bepalen en dan het landen en opstijgen automatisch voor je kunnen uitvoeren.
Ik zal het op dit moment niet voor elkaar gaan krijgen om voor mezelf de aanschaf er van te verantwoorden, 349 euro is dan ook niet heel goedkoop, maar er zijn natuurlijk voldoende onderwijskundige toepassingen te verzinnen. Voor oudere studenten zou je het kunnen gaan hebben over de werking van het apparaat. Maar ook voor leerlingen/studenten buiten in het veld is het een interessant apparaat. Dan kunnen ze de omgeving ook live vanuit de lucht bekijken. De helikopter kan tot maximaal 50 meter hoogte komen al is voor een stabiele vlucht 6 meter het maximum.
Mooi.
p.s Ook cool: augmented reality dog fight (gevecht in de lucht) tussen twee Parrot AR.Drone Quadricopters

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties