SP!TS slaat brug tussen krant op papier en digitaal

SP!TS interactief Er zijn wel vaker pogingen gedaan om offline media met online media te combineren. Met QR-codes waarvan je dan een foto moest maken bijvoorbeeld of Augmented Reality toepassingen. Het succes ervan en ook de bruikbaarheid was wisselend. Maar SP!TS heeft vandaag een toch wel een heel mooie toepassing gelanceerd. Ze doen dat op basis van de Kooaba dienst. Daarvoor is een gratis iPhone (iTunes-link) en Android Applicatie voor beschikbaar. Die installeer je en dan maak je een foto van de pagina van de krant waar je meer over wil weten.
Het voordeel ten opzicht van QR-codes is dat het niet zo heel veel uitmaakt wel deel van de pagina je fotografeert. Er wordt gezegd dat het de voorkeur heeft om de hele pagina te fotograferen, maar ik probeerde het op een deel van de PDF-versie van de SP!TS van vandaag (PDF!) en het werkte perfect.

Na het herkennen van de pagina heb je een aantal opties ter beschikking:
SP!TS interactief SP!TS interactief SP!TS interactief
Een aantal pagina’s heeft extra bronnen aan zich gekoppeld, bijvoorbeeld een video die op YouTube te vinden is, een audiobestand, tekst van een toespraak etc.
Daarnaast wordt er een PDF-versie van de betreffende pagina opgehaald. Die kun je lezen (de resolutie is hoog genoeg), maar ook doorsturen naar Evernote of (via Safari) naar elke willekeurige andere applicatie op je iPhone die PDF’s kan lezen.
Gescande pagina’s worden ook in de applicatie opgeslagen en kun je daar dus, inclusief bronnen weer terug vinden. Zover ik kon zien werkt het op elke pagina, maar is het een beetje afhankelijk van de redactie of er meer bronnen te vinden zijn. Maar je kunt dus hoe dan ook nu snel even een foto van een SP!TS pagina maken en dan de beschikking hebben over een hoge kwaliteit PDF van die pagina. Heel mooi. En omdat het geen SP!T’s eigen applicatie is, kunnen anderen dit ook snel oppikken als ze dat willen.
[update] Was ik helemaal vergeten om de link naar het bericht hierover in SP!TS zelf op te nemen. Want dat kan nu met kooaba ook gemakkelijk.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties