Tip: Touch Icon Creator [iPhone / iPad]

Ik kwam vandaag Touch Icon Creator tegen. De applicatie voor iPhone en iPad kost normaal gesproken 79 eurocent en is nu tijdelijk gratis.
De applicatie is heel simpel en heeft één functie: het stelt je in staat om eenvoudig eigen icoontjes aan te maken voor koppelingen die je op het beginscherm van je iTouch toevoegd.
Je hebt het vast wel eens gezien. In Mobile Safari heb je optie om een een snelkoppeling naar een website op je beginscherm te plaatsen.
Maar als je dat bijvoorbeeld op ns.nl doet, dan zie je dat er door Safari zelf een (lelijk) icoontje verzonnen moet worden. Touch Icon Creator kan dat probleem oplossen.


Na installatie en opstarten van de applicatie heb je een aantal opties, afhankelijk ook van of je op een iPhone werkt of op een iPad.

Je kunt links opnemen naar:

  • URLs op internet
  • E-mail adressen
  • Telefoonnummers (alleen op iPhone)
  • GSM-nummer t.b.v. SMS-berichten (alleen op iPhone)

Je kunt die informatie handmatig invoeren, maar ook selecteren op basis van contactpersonen die je al op de iPhone / iPad hebt. Als die contactpersonen al een afbeelding gekoppeld hebben, dan wordt die afbeelding automatisch ingevoerd. Je kunt ook zelf een afbeelding op je iPhone/iPad kiezen.
Zo’n afbeelding kun je eenvoudig naar je apparaat downloaden. Start gewoon Safari op en zoek naar een mooie afbeelding voor de site/persoon.

Klik dan op de afbeelding en hou je vinger wat langer op dezelfde plek. Je krijgt dan een popup met de optie om de afbeelding te bewaren. Hij wordt dan op je apparaat opgeslagen, klaar voor gebruik in Touch Icon Creator.
Als je alles ingevuld hebt en een geschikte afbeelding gekozen hebt, dan klik je op Create. Na een laatste bevestigende vraag wordt je doorgestuurd naar een website met daarop de informatie die je hebt ingevuld.

Deze pagina kun/moet je nu aan het beginscherm toevoegen. Je krijgt dan je gekozen icoon te zien en de titel die je ingevoerd hebt.

Als je er op klikt wordt de actie die je gekozen hebt meteen uitgevoerd.
Belangrijk #1 Je moet de applicatie geïnstalleerd laten staan, anders werken de links voor SMS en telefoonnummers niet meer. Dat heeft te maken met de speciale manier waarop de links zijn aangemaakt. Lijkt me geen probleem, gewoon de app in een map met andere tools gooien en je hebt er geen last van. Voor URL-links is het niet nodig om de applicatie geïnstalleerd te laten staan.
Belangrijk #2 Er worden geen telefoonnummers etc. over het internet verstuurd, alleen de titel en de afbeelding voor het icoon worden bij het aanmaken (eenmalig) verstuurd. Voor websites lijkt me dat geen probleem, voor de afbeeldingen van je contacten lijkt het me toch iets om even over na te denken.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sybilla
Sybilla
9 jaren geleden

Nog net op tijd gelezen en gratis kunnen downloaden – zojuist mijn eerste icon aangemaakt en het werkt prima! Dank voor de handige tip, werken met de iPad wordt op die manier steeds leuker 🙂