iOS Tip: Had ik deze App nou wel of niet eerder gekocht/betaald?

App store update Ik koop/installeer veel applicaties. Dat doe ik op de iPhone en ook op de iPad. Vaak wordt moment van aanschaf ook bepaald door het feit dat de applicatie tijdelijk gratis is (tja). Maar ook ik kan maar een bepaald aantal applicaties tegelijkertijd gebruiken, dus vaak ruim ik ook wel weer op.
Dat is zeker het geval als het een keer nodig/handig is om een schone herinstallatie uit te voeren van iOS. Ik vind dat bijvoorbeeld bij een grote upgrade, zoals van versie 3 naar versie 4 wel zo prettig. Dan zet ik niet de backup terug, maar begin ik met een verse image.
Je kunt je voorstellen dat het dan wel eens voor komt dat ik een niet-gratis applicatie wil installeren waarvan ik niet helemaal zeker weet of ik die nu wel of niet al gekocht heb. Voorheen kon je dat er niet aan zien. De melding dat je hem niet meer hoefde te betalen kwam dan pas nadat je besloten had hem te kopen. Apple heeft dat nu aangepast. Als je een applicatie al eerder gekocht hebt en er dus niet meer voor hoeft te betalen, dan zie je niet de prijs van die applicatie genoemd staan, maar dat geeft de knop nu aan “Installeren”. Dan weet je dus vooraf zeker dat dat gratis is. Handig!
Zoals je in de screenshot ook kunt zien heeft Apple nu een aantal filteropties toegevoegd zodat je verder in kunt zoomen in de resultaten. Ik moet zeggen dat ik ondanks het grote aantal applicaties nog niet echt vaak het probleem gehad heb dat een zoekopdracht teveel hits opleverde. Maar dat kan nog gaan komen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties