Spotify Radio met RFID


Ik hou van innovatieve projecten/producten van studenten. Ook al is de praktische toepasbaarheid van zo’n prototype soms wat beperkter. Je kunt het bijvoorbeeld nog niet kopen, de geluidskwaliteit is verre van optimaal, er zijn wat privacy issues met de huidige systeemopzet. Gelukkig kan hij ook zónder die USB-verbinding werken, die is er blijkbaar alleen voor het aanpassen van de systeeminstellingen.
Schakelen tussen speellijsten doe je via “RFID-magnaatjes”, ronde schijfjes die je aan een playlist kunt koppelen en die aan het rondje van de volumeknop blijven plakken. Het display van het apparaat zit verstopt achter de gaatjes van de voorkant, daar zit een LED-matrix achter die statusinformatie weergeeft.
Ik neem aan dat deze student wel geslaagd is en er ook wel komt voor wat betreft zijn vervolgcarrière. Meer over het project kun je lezen op zijn weblog.
(getipt door TC)

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties