Wie is de echte multitasker?

caffeinating, calculating, computerating Het zou zijn voorbehouden aan vrouwen en aan de jeugd van tegenwoordig, maar er zijn ook twijfels over dat het echt mogelijk zou zijn: multitasking.
Diezelfde strijd woedt er nu ook bij de tablets. Wie doet er aan “echte” multitasking? De iPad niet? Android dan wel? Of wellicht de nieuwe HP tablet met WebOS?
Rene Ritchie zet op TiPb de verschillende multitaskers naast elkaar. De conclusie:

The iPad multitasks fine. webOS and the strikingly similar BlackBerry tablet OS multitask with better visualization but it’s arguable about whether or not that’s “truer” and I’d argue it isn’t. Further, I’d argue that at this point it really doesn’t matter in terms of end user functionality. Android 3.0 Honeycomb may multitask more like a desktop but that’s neither more true nor proven better for a wide swath of users. Buried in all that, however, are a few important truths. The pad/tablet industry is still in its infancy and Apple, Google, HP, and RIM aren’t anywhere near done exploring interactions and interfaces on their devices. They’re all getting better. And since there are a few really strong players (and perhaps Microsoft one day as well), consumers get choice and the competition drives all of them to get better so we consumers choose them.

Dus: de discussie is voorlopig even zinloos. Ben ik het wel mee eens. Al was het natuurlijk wel zo dat het ook een beetje de vraag is met wie je een apparaat vergelijkt. Als je het clean beperkt tot de tablets, dan gaat het goed. Als je er smartphones met beperkte accu en beperkt OS bij sleept (denk maar een terug aan de dagen van multitasking op Windows Mobile toestellen) en zegt dat het nu al een stuk beter is, dan gaat het ook prima. Vergelijk je het met een standaard desktop of laptop, dan blijft er niet zo heel veel over van de vergelijking. Maar…ook daar geldt dat het helemaal niet verkeerd hoeft te zijn als de tablets wat strenger zijn voor al die applicaties die gevraagd en ongevraagd aan het werk willen blijven op de achtergrond.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties