Is dat een 4K monitor op je bureau?

Ik denk dat het voor de meesten van ons nog wel even zal duren voordat we de vraag krijgen of het een 4K monitor is die ze op ons bureau zien staan. De DuraVision FDH3601 kost namelijk, als hij beschikbaar komt in september, een slordige $36.000,-
Hij heeft dan wel ook een 4096×2160 resolutie, een 1.000:1 contrast ratio, twee DVI-D poorten, twee DisplayPoorten (met HDCP), 700cd/m2 helderheid, LED backlight en een besparingsstand. Die resolutie is me nog een beetje een raadsel. YouTube bijvoorbeeld staat video toe met een resolutie van 4096 x 2304 pixels in de 16:9 beeldverhouding). Daar kom je dan net wat beeldlijnen voor tekort om die écht op de volledige kwaliteit te bekijken.
Nou ja, geen risico van impulsaankoop in dit geval. Ik hou het lekker bij mijn 2×23 inch schermen die elk 1xHD weergeven (1920×1080). Niet zo groot en met zo hoge resolutie wellicht, maar wel te betalen. Belangrijker dan het praktisch kunnen kopen (of niet!) is in dit geval gewoon “dat het kan”. Ook 4K gaat beschikbaar komen op het bureau van mensen en niet alleen geprojecteerd tegen de muur.
(getipt door CrunchGear)

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties