Tip: SpinCam – eenvoudig 360-graden foto's maken met je iPhone

Ruimtevoertuig
Klik voor de 360graden versie!
Op Gigaom kwam ik een verwijzing tegen naar een gratis en eenvoudig te gebruiken 360-graden foto applicatie voor de iPhone genaamd SpinCam.
De werking is heel simpel: installeer de applicatie, zoek een object waarvan je een 360-graden foto wilt maken, zet het ergens neer waar je er gemakkelijk omheen kunt lopen, start de applicatie, druk op het fotoknopje en loop om het object heen terwijl je je iPhone zo stabiel mogelijk houdt voor het beste resultaat.

Je ziet onder in beeld een schijfje meelopen waarmee je kunt zien of je het hele rondje gemaakt hebt. En ik moet zeggen het resultaat is helemaal niet slecht. En ik ben heel slecht met dit soort applicaties. Ze leveren mij normaal gesproken nooit de mooie resultaten die je in de demo’s ziet.
De opties om de resultaten te delen, je kunt ze meteen op je iPhone bekijken, zijn nog wat beperkt. De makers geven aan dat ze daar nog aan werken. Het enige wat je nu kunt doen is het resultaat delen naar Facebook (je hebt dus een Facebook-account nodig) en dan de link daarvan nemen en eventueel via de mail of zoals ik hier gedaan heb aan een screenshot linken.
Nou ja, de app is nu nog gratis, dus wachten op updates kost niets en wat ik nu al van de resultaten zie was meer dan genoeg om er een bericht aan te besteden.
De app werkt ook op de iPad 2, maar is er niet voor geoptimaliseerd, je zult dan dus de 2x zoom optie moeten gebruiken.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dirk Paul Flach
8 jaren geleden

Ehm… maar je kunt voor zoiets toch ook eenvoudig een filmprogramma gebruiken, of mis ik iets?
Dirk Paul

JoGnet
8 jaren geleden

Deze blogpost doet me denken aan: Autodesk 123D Catch, “… Take photos of your favorite people, places and things and let the power of the cloud magically transform them into detailed 3D models….”. En aan Microsoft’s Photosynth.

Hans Keesom
8 jaren geleden

Inderdaad, je bepaalt zelf welke kant je opkijkt en dat is handig als je even wilt rondkijken. Dat kan zowel vanuit een punt naar buiten toe in de rondte als om een object heen.
Deze app is handig op bij je te hebben als je een keer iets tegen komt wat je wilt vastleggen op een van bovenstaande manieren. Met video kan inderdaad ook je hebt dan tenminste een email optie maar weer geen facebook optie.
Deze app is een aardige eerste poging, leuk als je ergens bent en dat snel aan je facebook vrienden wilt laten zien, maar moet en kan nog heel wat verbetert worden. Met de iPhone 4s en de nieuwe iPad zou ie het best wel eens aardig kunnen doe
Het resultaat zou ik echter niet commercieel durven gebruiken, bijvoorbeeld op een website van een bedrijf.

Hans Keesom
8 jaren geleden
Antwoord aan  Pierre

Hallo Pierre,
Heel eerlijk, hoe meer mensen bekend zijn met het media panorama en virtuele wandeling/tour, des te meer vraag komt er naar onze dienstverlening. Dus laat een ieder vooral met een dergelijke app spelen. Daarnaast is het natuurlijk zo dat je sommige locaties of objecten alleen maar kunt laten zien op deze manier.
In het onderwijs is het handig zijn om een deel van de uitleg te vervangen door “laten zien”. Als ex-onderwijzer kan ik er over meepraten 😉

Hans Keesom
8 jaren geleden
Antwoord aan  Pierre

Als wij promoten bij bedrijven om zichzelf te “laten zien”d.m.v. een virtuele tour, kunnen we ons niet zelf verschuilen 😉

JoGnet
8 jaren geleden
Antwoord aan  Hans Keesom

Ook interessant om te zien welke tools je gebruikt Hans, Panotour Pro en de krpano Panorama Viewer als ik het goed zie.

Hans Keesom
8 jaren geleden
Antwoord aan  JoGnet

Och, de tools zijn één ding, de ervaring ermee is minstens zo belangrijk. Maar het belangrijkste is toch de passie, de wil om het in de vingers te krijgen.

JoGnet
8 jaren geleden
Antwoord aan  JoGnet

Dat vind ik heel mooi opgemerkt Hans. Die passie, daar gaat ’t zeker om ! En het geduld om voldoende foto’s te maken vanuit verschillende (invals)hoeken en van voldoende kwaliteit…

Chris
8 jaren geleden

Thanks for the writeup and the feedback!
Ive done my best to translate and read all of your comments and suggestions and we will take them into consideration while we move forward on our next version.
– Chris

Hans Keesom
8 jaren geleden

Chris, feel free to contact me for some exchanges of ideas

trackback
8 jaren geleden

Tip: SpinCam – eenvoudig 360-graden foto’s maken met je iPhone http://t.co/pfqlXpX3 #iphone #gratis

trackback

Kwaliteit is matig maar toch handig om bij je te hebben op je iPhone of IPad om zelf een 360 te maken http://t.co/HVLp2QT1

trackback
8 jaren geleden

Kwaliteit is helaas vreselijk RT @ictoblog Tip: SpinCam – eenvoudig 360-graden foto’s maken met je iPhone http://t.co/rVJfEChV

trackback
8 jaren geleden

Tip: SpinCam – eenvoudig 360-graden foto’s maken met je iPhone http://t.co/8D0xymDA

trackback

Tip: SpinCam – eenvoudig 360-graden foto’s maken met je iPhone http://t.co/1gULNSDm #iphone #gratis

trackback

Tip: SpinCam – eenvoudig 360-graden foto’s maken met je iPhone: Klik voor de 360graden versie! Op Gigaom kwam ik… http://t.co/HrM5Uh93