Beheer je iCloud backups met iOS 5.1

iCloud in iOS 5.1 Met iCloud, standaard beschikbaar op iPhoneandaard beschikbaar op iPhones / iPads en iPod Touch, kun je er voor zorgen dat documenten, muziek, foto’s, aantekeningen, favorieten etc. gesynchroniseerd worden tussen al die apparaten.
Je kunt het ook gebruiken om een backup te laten maken van je toestel. Dat betekent dus dat je altijd een backup hebt van de foto’s die je met je iPhone gemaakt hebt of van de documenten die je in Pages gemaakt hebt etc.
Zo’n backup kan best groot worden. Mijn iPhone 4S heeft, vanwege het aantal foto’s dat er op staat, een backup-omvang van meer dan 2GB. Als mijn iPad 1 en iPad 2 dat ook doen, dan zit de standaardruimte van 5GB snel vol. Ik kan natuurlijk meer ruimte bij kopen: €16,- per jaar voor 10GB extra, €32,- per jaar voor 20GB extra en €80,- per jaar voor 50GB extra. Maar met ingang van iOS 5.1 is er een optie bijgekomen waarmee je zo veel mogelijk uit die standaard 5GB kunt halen.

Je kunt vanaf iOS 5.1 per applicatie aangeven of de data van die applicatie in iCloud opgeslagen moet worden bij een backup. Voor sommige applicaties zul je het mogelijk niet nodig vinden om een backup te maken van de data. Zo weet ik bij AcePlayer dat ik van alle bestanden die daar in staan toch al een backup heb. En dat zijn nou juist de bestanden die redelijk groot zijn.
Op mijn iPhone heeft iMovie ook redelijk wat ruimte in gebruik. Idem voor Vimeo. Van al die applicaties kun je dus individueel bepalen of de bestanden (je filmclips etc.) in iCloud opgeslagen worden tijdens een backup.
Zo weet je in ieder geval zeker dat er niet meer opgeslagen wordt dan nodig. En doe je zo lang mogelijk met de beschikbare 5GB. Pas echter wel op dat je met het uitzetten van de backup van een applicatie er wel zelf voor moet zorgen dat je een reservekopie hebt!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Selectie: Beheer je iCloud backups met #iOS 5.1 http://t.co/eX9q3XHH #itouch #tip #tip

trackback
8 jaren geleden

Beheer je iCloud backups met iOS 5.1 http://t.co/zwAMglND

Raymond
8 jaren geleden

Ik zou durven zweren dat de mogelijkheid om per applicatie te kunnen bepalen of die meegenomen wordt in de backup, al sinds iOS 5 er in zit. Ik zal vanavond even kijken op mijn iPod die nog op 5.0.1. zit.
Los daarvan is het een prima tip natuurlijk 🙂