GoodReader als Google Drive client voor iPhone en iPad

Google Drive Google Drive heeft (minimaal) één belangrijk nadeel ten opzichte van DropBox, Box.net en SkyDrive: er is nog geen client beschikbaar voor de iPhone en de iPad. En laat dat nou net een heel belangrijke reden zijn waarom ik DropBox gebruik: om bestanden op de iPad te openen (en ook om foto’s weer van iPad/iPhone op mijn laptop te krijgen).
Voor wie niet zonder Google Drive kan of wil, is er een workaround: GoodReader. Ik zou de applicatie er niet speciaal voor aanschaffen, daar is €3,99 nou toch ook weer wat veel voor, maar als je hem toch al hebt, dan kun je hem gebruiken om toegang te krijgen tot je Google Drive. GoodReader heeft namelijk Google Documents ondersteuning. En Google Documents is nu Google Drive. De API is hetzelfde gebleven, dus voor GoodReader is er niets gewijzigd.
Oh, voor wat betreft de naam in de screenshot: omdat je een netwerkverbinding een eigen naam kunt geven, kún je hem natuurlijk ook gewoon “Google Drive” noemen!
(getipt door GottaBeMobile)

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
8 jaren geleden

GoodReader als Google Drive client voor iPhone en iPad http://t.co/wSoiQMu8

Raymond
8 jaren geleden

Ik gebruikte GoodReader al op mijn iPad om pdf’s uit Box, Dropbox en Google Docs te halen en te lezen. Het eerste wat ik geprobeerd heb toen ik de Google Drive kreeg was testen of deze verbinding nog werkte 🙂
Nu is het wel wachten op een connectie met Skydrive vanuit GoodReader want over de Skydrive iPad client ben ik niet erg te spreken. Grotere PDF’s van meer dan 50MB laden extreem traag terwijl de app (bij mij tenminste) dan ook niet meer reageert.

trackback

[…] background-position: 50% 0px ; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 9:44 […]

Lingers
Lingers
8 jaren geleden

Ik gebruik naar tevredenheid QuickofficePro om GoogleDrive op de iPad te benaderen. Vanuit deze app heb ik ook toegang tot Dropbox, Box en SugarSync voor extra online opslag.