Windows 8 – App updates

Windows 8 App updates Hét voordeel van een ‘store’ voor applicaties, of het nu op iOS, Android, of Windows 8 is, is dat wordt bijgehouden welke applicaties je geïnstalleerd hebt én dat je eenvoudig, op één plek, op de hoogte gebracht wordt van updates van die applicaties. Bij Windows 8 is dat net zo. Ik moet zeggen dat ik de manier van aangeven van updates een stuk vriendelijker vind dan bij iOS. Je ziet op de afbeelding hiernaast dat er van 15 applicaties een update is. Bij iOS is dat dan een heel irritant en duidelijk zichtbaar getal in een rondje dat er duidelijk uitspringt. Bij Windows 8 is het een bescheiden getal netjes weggewerkt in de tile.
Maar natuurlijk blijft er ook bij de Windows store wel wat te wensen over. Neem bijvoorbeeld de informatie over de veranderingen bij een update.
Standaard zijn alle applicaties waar een update voor is geselecteerd. Dat lijkt handig want je kunt dan in één keer aangeven dat ze allemaal moeten worden bijgewerkt. Maar als je per applicatie wilt zien wat er gewijzigd is, moet je ze eerst de-selecteren en één applicatie selecteren. Dat de-selecteren gaat overigens met het knopje ‘wissen’ (nee, je verwijderd er niet de updates mee, alleen de selectie).

Heb je er dan één geselecteerd, dán kun je kiezen voor ‘details weergeven’.
Windows 8 App updates
Helaas zijn ook hier, net als bij iOS overigens, de omschrijvingen van wat er gewijzigd is bij de release niet altijd even duidelijk. Deze hieronder is nog een van de betere.
Windows 8 App updates
Netjes is dat het installeren niet één voor één gaat, ik weet niet hoeveel applicaties precies maximaal tegelijkertijd installeren, maar drie in ieder geval.
Windows 8 App updates
Al met al zal het er voor zorgen dat ook onervaren Windows gebruikers een stuk eenvoudiger dan vroeger er zelf voor kunnen zorgen dat de software die ze gebruiken up-to-date blijft. Het is ook een extra reden om te hopen dat bureaublad-applicaties op termijn ofwel ook volledig vanuit de store uitgeleverd worden (inclusief updates), ofwel gewoon vervangen worden door volwaardige Modern UI versies.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Hoe werken de app updates binnen #Windows 8 Modern UI http://t.co/BNP8GSvi

trackback

Windows 8 – App updates http://t.co/Uy3KUYmS