Windows 8 – Een klok op een Tile is een slecht idee

Klok op tile is slecht ideeIk draag al jaren geen horloge meer. Ik kijk op mijn telefoon of het beeldscherm van mijn computer, laptop of tablet om te zien hoe laat het is.
Daarom wil ik altijd een zichtbare klok in beeld. Ook op een Windows 8 tablet. Helaas i de klok daar alleen zichtbaar als de charms in beeld zijn. Er zijn wel applicaties die (gratis) een Tile (tegel) maken met daarop de klok (en datum). Maar dat is een slecht idee.
De informatie op die tegel wordt namelijk niet realtime bijgewerkt. Die informatie is voor notificaties. En een klok moet altijd de juiste tijd aangeven. En niet af en toe. Niet elke paar minuten. Want dan is het een nutteloze klok. Noem het tekenend voor deze tijd, maar het is nu eenmaal zo.
Een klok op een Tile is dus een slecht idee en ik hoop dat Microsoft een nette oplossing verzint om de ingebouwde klok weer standaard een plekje te geven in het startscherm.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Windows 8 – Een klok op een Tile is een slecht idee http://t.co/PAqpQq9E

Fred Zelders 
7 jaren geleden

Geen klok? Sjonge! #fail
Een forse ‘slip on the drawing board…”

Fred Zelders
7 jaren geleden
Antwoord aan  Pierre

Ik kan het verkeerd hebben, maar ik dacht dat er altijd een klok helemaal boven in beeld van de iPad staat.

trackback

Windows 8 – Een klok op een Tile is een slecht idee: Ik draag al jaren geen horloge meer. Ik kijk op mijn telefo… http://t.co/ku83RXgn