Windows 8 – Centraal delen via de charms

Eenvoudig delen in Windows 8 Met de hechte integratie van Facebook en Twitter in iOS 6, is het voor een iPhone, iPod Touch en iPad gebruiker iets wat al redelijk vanzelfsprekend aan het worden is. Maar voor een Windows 7 gebruiker zal het nieuw zijn: eenvoudig delen vanuit één centrale plek. En wel via de ‘delen’ knop die zichtbaar wordt als je de charms in beeld brengt (aan de rechterkant van het beeld).
Applicaties hoeven niet langer zelf ingewikkeld te gaan doen met het versturen van tweets, mails of facebook statusberichten. Die functionaliteit wordt vanaf die ene centrale plek aangeboden. Applicaties kunnen zichzelf aan de zendende kant of aan de ontvangende kant plaatsen. Een twitter applicatie kan dus tekst (en URL’s) ontvangen als basis voor een tweet, een applicatie waarmee je nieuwsberichten leest kan tekst (en URL’s) aanleveren aan andere applicaties (die het gebruiken als basis voor een mail, een facebook update, etc.).
Het werkt nog niet altijd zoals je zou hopen. Zo wil de Fhotoroom applicatie met niemand delen:
Niet altijd eenvoudig delen in Windows 8
Terwijl het via Twitter delen van een foto/afbeelding een heel denkbaar scenario is en iets wat ik op Windows 7 met de PicPick regelmatig doe. PicPick is er overigens wel voor Windows 8, maar dan alleen als bureaublad-applicatie en die kunnen geen gebruik maken de delen-charm.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Windows 8 – Centraal delen via de charms: Met de hechte integratie van Facebook en Twitter in iOS 6, is het voo… http://t.co/F3cp7V2m

trackback

##Windows 8 – Centraal delen via de charms http://t.co/d1cJ8sfS #nieuws #windows8