SPAM explosie :(

SPAM_explosie_2 Ik heb al vaker vastgesteld dat ik heel erg blij ben dat er tegenwoordige zulke slimme plugins als Akismet bestaan zodat ik én geen zichtbare last heb van SPAM op dit weblog én niet van zulke vervelende dingen hoef te gebruiken als CAPTCHA. Maar de statistieken maken wel duidelijk dat ook hier SPAM een toenemend probleem is. Want ook elke SPAM reactie die rechtstreeks naar de SPAM-folder gaat is eentje die de site hier moet verwerken. En de laatste tijd loopt het eigenlijk wel heel erg de spuigaten uit. SPAM_explosie_1In april 2013 alleen al (en de maand is nog niet eens voorbij) ving Akismet in totaal 6.629 SPAM-reacties af. Een maand eerder waren er dat er nog 3.934. Dat zijn tijdens die twee maanden al meer SPAM-reacties dan in heel 2012 bij elkaar. Toen waren het er “maar” 7.785, toch ook al een stuk meer dan in 2011 toen de teller op 2.299 bleef steken. Dat was voor een heel jaar!
Zoals gezegd, daar zie je aan de buitenkant niet veel van, sinds januari zijn er in totaal 7 SPAM-reacties doorheen geglipt, de meesten zijn dusdanig herkenbaar dat Akismet er korte metten mee maakt. Vervelender is dat ik in januari en februari ook een vijftal reacties uit SPAM-map heb gehaald. Daar ga ik niet naar zoeken als er 1.000+ reacties in de SPAM-map staan. Dan gaat die allemaal in één keer de prullenbak in.
Dus…mocht je een reactie plaatsen en die wordt niet meteen zichtbaar, dan is hij helaas voor SPAM-map terecht gekomen. Geef me dan even een seintje via de mail: pierre at gosoftonline punt com

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

SPAM explosie 🙁 http://t.co/ale3hxbU4d

André Manssen
7 jaren geleden

Het is verschrikkelijk die spam. Je wordt er helemaal gek van. Ik heb elke dag ook zo’n 100 spam-berichten op m’n blog.