3D printen vanuit Windows 8.1


Nadat Microsoft eerder al native ondersteuning voor 3D printers in Windows 8.1 had aangekondigd, hebben ze nu ook een applicatie beschikbaar gesteld waarmee je eenvoudig 3D objecten kunt printen. De applicatie wordt geleverd met een voorbeeldbibliotheek, maar je kunt ook je eigen objecten importeren.
In het filmpje hierboven kun je zien hoe dat in zijn werk gaat. Het gekozen voorbeeld is natuurlijk wel heel erg tot de verbeelding sprekend: het gaat om een speelgoedtrein. Stel je voor dat je kind straks niet meer naar de winkel hoeft (of tot Sinterklaas hoeft te wachten) om nieuwe rails te kopen of om een nieuwe trein te kopen, maar die zelf eenvoudig kan printen vanaf je Windows 8.1 tablet op je 3D printer thuis.
Zover zijn we, ook met deze applicatie op 3D printen gebied nog lang niet, maar het idee is leuk.
De applicatie is hier te downloaden:
Microsoft_3D_builder
Iemand met een Windows 8.1 computer en een ondersteunde 3D printer die hem al getest heeft?

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties