3D printer voor metaal voor $1.000,-


Dit lijkt me ontzettend stoer als je nu al kleinschalig met metalen aan het werk bent: een 3D printer waarmee je voorwerpen in koper, brons, staal, zilver of goud kunt printen. Bijvoorbeeld als je sieraden ontwerpt. De printer is niet om je eigen bestek te printen of zo. Te duur, te langzaam, niet praktisch.
Je kunt er nu eentje bestellen via Indigogo. Hij gaat, compleet in elkaar gezet $1.000,- kosten, maar ook nu weer zul je er nog lang op moeten wachten: september 2014 is de verwachte levering pas. En dat *verwachte* moet je niet te licht opvatten. Het zou zeker niet het eerste project zijn dat vertraging oploopt.
De maker heeft in totaal $10.000,- nodig, daarvan heeft op dit moment driekwart binnen met nog zo’n 40 dagen te gaan. De kans is dus wel aanwezig dat hij dat doel gaat halen. Grappig is om te zien hoe de bijdragen verdeeld zijn. Zo zijn er 4 mensen die elk $5,- geven om hun naam vermeld te zijn op de lijst met mensen die een bijdrage geleverd hebben. Drie mensen betalen elk $10,- voor een ansichtkaart van het project, 9 mensen betalen $25,- voor de CD met alle (technische) tekeningen van het apparaat, 1 persoon wil een T-shirt voor $30,-, twee anderen een sleutelhanger voor $50,- nog een paar anderen willen andere
Twee mensen willen de geprinte onderdelen, zonder de bijbehorende elektronica voor $250,- en eveneens slechts 2 mensen willen een compleet bouwpakket voor $750,-. Nog niemand heeft hem geassembleerd voor $1.000,0 besteld, maar er zijn wel al 3 mensen die de Deluxe versie van $1.500,- besteld hebben met meer soorten bijbehorende klei én een T-shirt. Zo zie je maar weer, het bieden van keuze-opties bij zo’n project is heel verstandig als je geld binnen wilt halen, ook al zou je wellicht denken “de variant van $1.000,- ligt het meest voor de hand”.
Voor de duidelijkheid: ik ga deze niet kopen. Los van het gegeven dat ik niet hobby met metaal vind ik duizend dollar uitgeven aan een apparaat dat ik pas over 10 maanden ontvang, te risicovol.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stefan
6 jaren geleden

hij heeft het inmiddels gehaald 😉