Yana en Bo als goedkope alternatieven voor NAO en Qbo?

Bo_and_YanaIk had het afgelopen zondag al over een zelfbouwversie van de Nabaztag/tag op basis van een Raspberry Pi en voor een fractie van de bijbehorende kosten. De Raspberry Pi is echter zeker niet de enige speler die dingt naar de gunsten van het onderwijs als het gaat om het aan het programmeren krijgen van onze jeugd.
Natuurlijk, als je de resources en de mogelijkheden hebt om met een NAO of Qbo aan de slag te gaan, dan kan ik me voorstellen dat je daar de voorkeur aan geeft. Maar voor de meesten scholen is dat wat hoog gegrepen gezien het bijbehorende prijskaartje.
Ook bij Play-i richten ze zich op het onderwijs met hun Bo & Yana, die een stuk laagdrempeliger geprijsd zijn. Op The Next Web wordt nu bericht dat ook zij zich expliciet op het onderwijs zullen richten. Interessant?


Op zich zien beide robots er geinig uit ook al zijn het veel minder ‘mensachtige’ verschijningen zoals de NAO dat wel is. Als het doel is om kinderen te leren programmeren dan hoeft dat geen direct probleem te zijn. Op deze pagina kun je overigens lezen en bekijken hoe ze de video hierboven gemaakt hebben.
Belangrijke(re) beperkingen voor doorbraak in het onderwijs op dit moment lijken me echter de beperkte beschikbaarheid (levering pas tegen de kerst van 2014) en het gegeven dat de ontwikkelaarspack met toegang tot de API voorlopig uitverkocht is. Dus eigenlijk is écht evalueren van de waarde van Yana en Bo pas iets wat begin 2015 mogelijk is. En dan ziet de wereld wat robots betreft er hoe dan ook heel anders uit dan nu.
Moet ik den tussentijd toch maar eens naar de NAO bij de collega’s van de PTH gaan kijken! 😉

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Yana en Bo als goedkope alternatieven voor NAO en Qbo?: Ik had het afgelopen zondag al over een zelfbouwversie… http://t.co/vtdM9LbHIo