SeeSpace InAiR: Augmented Reality voor je TV

InAir Het gevecht voor een plekje aan onze TV is nog volop gaande. Iedereen wil een kastje leveren waarmee we interactiever bezig kunnen zijn, tijdens het kijken naar programma’s, sport en films.
SeeSpace InAiR is een Kickstarter project dat over ongeveer 38 uur (zaterdagavond 8 maart 2014) succesvol afgerond zal worden. De makers noemen het product “The World’s 1st Augmented Television”. Voor de duidelijkheid: het is dus geen TV, maar een kastje dat je via HDMI tussen je bestaande apparaat/apparaten en je TV plaatst. Het apparaat zoekt dan automatisch, op basis van herkenning van de videobeelden, aanvullende informatie en content bij de video die je aan het kijken bent.
Mooi is dus dat het niet afhankelijk is van kennis van een programmagids en niet alleen voor ‘live’ TV werkt. Het betekent wel dat de werking ook heel erg afhankelijk is van de kwaliteit van het herkenningsmechanisme.
InAir_techcrunchHet werd me uit de informatie bij Kickstarter ook nog niet helemaal duidelijk in hoeverre het product afhankelijk is van het voortbestaan van de leverancier. Ik begreep dat het apparaat wel informatie door stuurt (audio/scherm-clips), al zou dat anoniem gebeuren en niet gebufferd worden op hun servers, maar of het ook contact met een centrale server moet kunnen blijven maken voor een goede werking werd me niet helemaal duidelijk.
Ik laat hem voorlopig nog even aan me voorbij gaan. Het ziet er als concept indrukwekkend uit, nu nog zien of het ook een goed werkend consumentenproduct wordt.
Bij Techcrunch kun je een live-demo zien. Helaas is de embedcode van de video een stuk javascript, dus daarom link ik even naar de pagina met de video. Kan ook via de afbeelding hiernaast. op de Kickstart-pagina voor het project staan nog veel meer filmpjes.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
6 jaren geleden

SeeSpace InAiR: Augmented Reality voor je TV #ai #crowdfunding http://t.co/MW6QtXWkRE via @ictoblog