Alleen vandaag: Raspberry Pi 2 B met korting

RaspberryPi2BVoor de duidelijkheid: ik heb geen enkele verbintenis met iBood, anders dan dat ik er wel eens producten gekocht heb. Soms met meer succes dan anders, maar dat had dan meer met het product dan de site te maken.
Vandaag hebben ze echter (weer) eens een product in de aanbieding waar ik toch wel even een blogpost aan wil besteden: een Raspberry Pi 2 B (en niet B2 zoals ze zelf schrijven).
Het is de nieuwste uitvoering van de Raspberry Pi, hier inclusief behuizing, 8GB micro-SD kaartje, adapter (2A), een HDMI-kabel en ene netwerk kabel. Prijs, alleen vandaag €59,95
En om daar mee te beginnen: dat is een aantrekkelijke aanbieding als je deze combinatie wil kopen. De webshop waar ik de Pi 2 B gekocht heb (niet deze configuratie) vraagt daar nu €77,94 voor, zónder netwerkkabel overigens. Dus niet helemaal zo’n groot prijsverschil als iBood claimt, maar dat is gebruikelijk.
Dus als je van plan was om een Pi 2B te kopen, hem graag in een behuizing wil hebben, geen goede micro-USB voeding hebt liggen, liever niet zelf aan de slag wil met het downloaden van een image voor op de micro-SD kaart, dan is dit een prima aanbieding.
Of het de beste mediaspeler is die je op dit moment kunt aanschaffen, tja, dat hangt natuurlijk een beetje af van wat je verwacht en wenst. Vergelijk ik hem met de Ugoos die ik heb, dan is de combinatie iets goedkoper (10 euro) en in plaats van Android 4.4 krijg je Linux als besturingssysteem. Dat is fijn als je met Linux overweg kunt, en als je dat niet kunt en toevallig het hele systeem om zeep helpt, dan kun je het micro-SD kaartje in de SD-kaarthouder in je laptop stoppen en gewoon een nieuwe kopie van het besturingssysteem er op zetten.

Dat er geen fysieke afstandsbediening bij de Raspberry Pi  meegeleverd wordt, vind ik wel een minpuntje. Natuurlijk, je kunt gewoon een draadloze USB-muis en/of toetsenbord aansluiten en KOBI en de Raspberry Pi ondersteunen CEC-HDMI, maar het maakt het geheel voor een beginnend gebruiker toch iets minder plug-and-play.
Daarnaast heeft ook de Raspberry Pi geen ingebouwde opslag. Streamen van films doe je vanaf een netwerkschijf, rechtstreeks van internet of een via USB aangesloten externe harde schijf. En wat dat betreft zullen veel mensen toch nog die handige neef (of het buurmeisje) nodig hebben om hun te helpen bij het voor de eerste keer draaiend krijgen van het geheel. Ook in deze configuratie.
Samenvattend: het is een aantrekkelijke dagaanbieding. Je hoeft de Raspberry Pi natuurlijk niet eens als mediaspeler te gebruiken. De alternatieve images zijn gratis van de Raspberry Pi website te downloaden. Als je meerdere micro-SD kaartjes hebt, kun je door die te wisselen zelfs wisselen tussen distributie.
Het is géén PC. Je kinderen zullen liever op je laptop spelletjes doen. Is ook niet eerlijk om een apparaat van 56 euro te vergelijken met een laptop die een veelvoud daarvan kost.
Als je op zoek bent naar een apparaat waarmee ze kunnen knutselen, Linux ontdekken, externe hardware aansturen en waarbij het geen financiële ramp is als hij stuk gaat, ja dan is het een prima apparaat voor de grotere en kleinere makers.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Alleen vandaag: Raspberry Pi 2 B met korting http://t.co/pNDmuVsIHl

Fred
5 jaren geleden

Dat ziet er fraai uit zeg!
Wel vreemd dat ze het alleen over dit device als media player hebben.
Vraag: Hij is toch ook voor andere doeleinden te gebruiken?
Kan je op deze een Raspberry Pi 2 B ook Android 4.4 installeren/draaien als je dat zou willen?

Fred
5 jaren geleden
Antwoord aan  Pierre

Dat is verhelderend. Dank je wel voor je reactie/info!

trackback
5 jaren geleden

“ICTO Blog » Alleen vandaag: Raspberry Pi 2 B met korting” http://t.co/bso0IyuFxo

trackback
5 jaren geleden

Te laat gezien de #raspberrypi @ibood gezien bij @PeterMcAllister http://t.co/cN49vpq8jK 🙂 i http://t.co/JYDxIkZbwK

trackback

Alleen vandaag: Raspberry Pi 2 B met korting: Voor de duidelijkheid: ik heb geen enkele verbintenis met iBood,… http://t.co/K6Fdcqz1b5